Типове и модели Хоризонтални дървени щори

Хоризонтални щори с дървени ламели тип KOMFORT

  Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 или 51х57 мм. Горната релса е скрита от дървена покриваща бленда с цвета на ламелите. Управлението се осъществява чрез шнурове или двигател 230V. Ширина на ламелите – 25 и 50 мм от американска липа,африканско дърво абачи или американско палмово дърво. Възможна употреба дори на по-големи остъкления.

Хоризонтални щори с дървени ламели тип ELITE

Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 мм. Горната релса е скрита от дървена покриваща бленда с цвета на ламелите. Управлението се осъществява чрез шнур и пръчица. Ширина на ламелите – 25 или 27 мм от американска липа или американско палмово дърво. Най-масовият модел, употребява се главно при прозорци с малки до средни размери.

Хоризонтални щори с дървени ламели тип EUROCOMFORT

Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 мм. Горната релса е скрита от дървена покриваща бленда с цвета на ламелите, чиято форма и начин на закрепване дава възможност щората да бъде интегрирана между стъклодържателите на дограмата. Управлението е „монокомандо” и се осъществява чрез безконечна верижка. Ширина на ламелите – 25 мм. Най-лесният за управление модел, употребява се главно при прозорци с малки размери.

Хоризонтални щори с бамбукови ламели тип BAMBUS

Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 или 51х57 мм. Горната релса е скрита от бамбукова бленда с цвета на ламелите. Управлението се осъществява чрез шнур и пръчица или с електродвигател 24V. Ширина на ламелите – 25 мм. Бамбуковите щори имат някои интересни предимства пред дървените:

  • могат да се монтират в помещения с повишена влажност, дори в басейни
  • поради значително по-малката дебелина на бамбука пакетът на щората във вдигнато положение е почти два пъти по-малък от този при равна по размер във височина дървена щора
  • бамбукът не поема обикновените байцове, с които се третират стандартните дървени материали. Затова бамбуковите ламели се оцветяват по специален патентован начин, който включва и UV-защита при най-горния слой лак.
  • щори от този тип могат да се монтират безпроблемно и на мансардни прозорци

Хоризонтални дървени и бамбукови щори за прозорци с неправилни форми

Щорите от тип ELITE и BAMBUS с ширина на ламелите 25 мм могат да бъдат изработвани във форми, различни от правоъгълната /по предварително зададена схема и в съответствие с ограничителните параметри/.

 

  • странично водене на щорите, позволяващо те да останат плътно прилепнали към крилото на прозореца при неговото отваряне и затваряне, както и да не се влияят от циркулацията на въздух в помещението
  • при ламели с ширина 50 мм се предлага и вариант дърво с ламинат – с повече цветови възможности