Навиващ вал

Интериорните руло-щори функционират на принципа на навиване на текстилния материал на разположен в горната част вал. В програмата INFRESA се използват валове от олекотен, но уякчен алуминий; гладки, вътрешно оребрени или с нут и собствен диаметър 23, 25,30, 38,40, 42 и 50мм. Разнообразието на стандарти е свързано с конкретното предназначение на всеки един от моделите, начините на задвижване и максимално допустимите размери на продукта.
Крайни елементи с механизъм за задвижване, монтажни планки

Изработени са от уякчена пластмаса стандартно в бял цвят. Служат за подържане на вала и предаване на задвижването. Различни са при всеки един от начините на задвижване. При някои от моделите срещу надценка е възможно изпълнението с метални механизми за задвижване.

Долен профил

Изработен е от алуминиева сплав и за различните модели има различна форма и размери. Вариантите на разположение са два – напълно видим и захванат за текстилния материал чрез канал с уплътняваща гума; разположен вътре в долен краен джоб от текстила. На моделите с касети и странични релси долният профил е различен, винаги напълно видим и с възможност за завършване на долния му край с уплътняваща четка.

Волан

Декоративен елемент, който завършва долния край на рулото. Възможни форми на изработка – 8. Използва се само при модели с верижка и пружина без касети. При определени интериори има активно участие в естетиката и стила на обзавеждането.
Начин на управление

Вариантите за управление на интериорните рула са – верижка, шнур, гриф. За моделите с електрозадвижване - бутон или дистанционно управление.
Текстилни материали

Използват се материали на основата на полиестер, памук, стъкловлакно, лен, тревира, PVC. Всички те са с различни светлотехнически характеристики, собствено тегло и размер на рулото на плата. Поради тази причина при рула с големи размери често се появява хоризонтален съединяващ шев на текстила. Освен UV-защитата и антистатичното покритие при някои от материалите има допълнително повърхностно третиране с PVC, алуминий, тефлон или перла.