Кутия

Шестстранно затворена кутия от алуминиеви профили с дебелина 2 мм със странични капаци.

Форма на кутиите: правоъгълна и със заоблена предна стена.

  • Правоъгълната кутия се предлага със следните размери: 138х138 мм; 165х165мм; 180х 180мм; 205х205мм. Долният профил на кутията е подвижен, чрез снемането му може да бъде извършвана ревизия на щората, без тя да е необходимо да бъде демонтирана.
  • Заоблената кутия се предлага със следните размери: 145х 154мм; 180х183мм.


Стандартни цветове:

  • За правоъгълна кутия- бял-RAL 9010, тъмно кафяв- RAL 8014;
  • За заоблена кутия- бял RAL 9010.

Освен посочените цветове, кутията, а така също и цялата щора , могат да бъдат в избран от клиента цвят по RAL.

Вал

Осмостенен вал от галванизирана стоманена ламарина o 40мм или 60 мм, лагеруващ на стоманени сачмени лагери. Дебелина на ламарината за o 40- 0.6мм; за o 60- 0.8мм.

Ламели

Алуминиеви, прахово боядисани ламели, с пълнеж от полиуретан с размери 9х39мм, 9х43 мм, 14х55мм. Освен посочените ламели, се предлагат и кухи ламели с по-дебела стена, засилена охранителна функция и размери 9х40мм.

Странични водещи релси

Алуминиеви профили с размери 53х22мм с четка за уплътнение в специални жлебове.

Долна релса:

Алуминиев профил с рамери7х39мм; допълнителна тежест в кухата средна част; гумено уплътнение в долната и част; възможност за монтаж на заключващи щифтове, които правят невъзможно повдигането на щората отвън.

Ръчно управление с шнур

При тегло на щората до 12 кг. е възможно за задвижване да се използва система с кръгъл или плосък високоякостен полиестерен шнур. Вътре в щората той се навива на пластмасова ролка, разположена в левия или десния и край.Преминава в помещението през предпазна пружина и ролка, навива се в пластмасова кутия с пружина и спирачен механизъм. За по-лесното повдигане на щората е възможно да се постави допълнитена дръжка.

Ръчно управление с манивела

При тегло на щората до 20 кг. е възможно за задвижване да се използва манивела. Вътре в кутията на щората е вграден редуктор с двустранен спирачен механизъм и предавателно число 3:1. Преходът в помещението се осъществява с шарнирна сглобка под ъгъл от 90 градуса. Управление с чупеща се алуминиева манивела с диаметър на тръбата 15 мм. и възможност за захващане към дограмата с помощта на пластмасов клипс.

Управление с електродвигател

Тубусен индукционен мотор, вграден във вала на щората, захранван с променлив ток - 230 V, 50 Hz, и мощност, съобразена с теглото и. Свързващ четирижилен кабел с дължина 3 м и 1 м. Възможност за управление с бутон, дистанционно или включване към разнообразни системи за автоматично управление с таймери и датчици за слънце и вятър. Съпоставимост със системи за централно електронно управление на техниката и комуникациите на цели сгради.