Хоризонтални дървени щори

Вътрешни хоризонтални щори INFRESA с ламели от дърво и бамбук

 

След като монтирате хоризонтални дървени щори на прозорците е напълно възможно да не познаете жилището си.  Декоративният им ефект е изключително силен и придава на интериора едновременно лукс и хармония. Този вид щори са част от появилата се напоследък тенденция в интериорната слънцезащита да се използват все по-често естествени материали. Което в никакъв случай не измества новите високотехнологични материии, влагани в останалите продукти. Просто срещу малко повече пари и въображение може да получите уникален интериор. Този тип продукти запазват напълно предимствата във функционалните характеристики на хоризонталните алуминиеви щори относно възможностите за регулиране на прехода на светлина в помещенията в съчетание със значително намалена абсорбция на материала.

Недостатъците им не са чак толкова фатални:

  • силно променящата се и висока влажност в помещенията имат негативно влияние върху ламелите и, ако това не се отчете като факт, се получава неприятна промяна във формата им /с изключение на бамбука/
  • поради значителната дебелина на дървото щорите от този тип формират твърде голям пакет при прибрано положение, което често затруднява монтажа и функцията им
  • почистването на ламелите и при тях е трудоемка дейност

Хоризонтални дървени щори - Употреба:

  • най-често при жилищни помещения и еднофамилни къщи
  • в сгради от обществения сектор – офиси с по-представителна функция, ресторанти и друг подобен тип заведения, общи помещения на хотели, зали за срещи и конференции и др.
  • при решаване на специфични задачи в интериорния дизайн

Брой модели:

11

Начин на задвижване:

шнур, пръчица, верижка, електродвигател - 24 или 230V

Ширина на ламелите:

25 и 50 мм

Цветове на ламелите:

според каталога /не по-малко от 24/

 

Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 или 51х57 мм. Горната релса е скрита от дървена покриваща бленда с цвета на ламелите. Управлението се осъществява чрез шнурове или двигател 230V. Ширина на ламелите – 25 и 50 мм от американска липа,африканско дърво абачи или американско палмово дърво. Възможна употреба дори на по-големи остъкления.
Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 мм. Горната релса е скрита от дървена покриваща бленда с цвета на ламелите. Управлението се осъществява чрез шнур и пръчица. Ширина на ламелите – 25 или 27 мм от американска липа или американско палмово дърво. Най-масовият модел, употребява се главно при прозорци с малки до средни размери.
Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 мм. Горната релса е скрита от дървена покриваща бленда с цвета на ламелите, чиято форма и начин на закрепване дава възможност щората да бъде интегрирана между стъклодържателите на дограмата. Управлението е „монокомандо” и се осъществява чрез безконечна верижка. Ширина на ламелите – 25 мм. Най-лесният за управление модел, употребява се главно при прозорци с малки размери.