Типове и модели Сенници

 

Маркизата тип Jasmina е опростен модел без носещ профил. Конструкцията е лакирана само в бял цвят, а срещу надценка - във всеки цвят по RAL. Този тип маркизи са подходящи най – вече за засенчване на балкони, тераси и др. Предимството на тези маркизи е олекотената конструкция и по-ниската им цена, но липсата на носещ профил ограничава възможностите за монтаж, който понякога е невъзможен. Могат да бъдат монтирани както на стената, така и на тавана, рамената винаги са разположени под плата, наклонът може лесно да бъде регулиран по време на монтажа от 20° до 75°.

Носещият елемент на маркизата Stela е четиристранен профил с размери 40х40 мм, с който е комплектовано изделието. Маркизата е напълно регулирана още в завода при нейното производство с цел максимално съкращаване на времето за монтаж. Stela е икономичната и най-оптимална версия на маркиза, отличаваща се с висока здравина и големи размери. Предлага се стандартно в бял цвят, а срещу надценка - във всеки цвят по RAL. Този тип маркизи е подходящ за засенчване на по-големи площи както в частната така и в обществената сфера. Този тип маркиза може да бъде монтиран както на стената, така и на тавана, шарнирните рамена винаги са разположени под плата, наклонът може лесно да бъде регулиран по време на монтажа от  5° до 45°.

Касетъчната маркиза Olivia се отличава с по-голямо разнообразие на предлаганите опции в сравнение с Isabela, но и тя в прибрано положение съвършено предпазва плата и останалите части на конструкцията от неблагоприятното въздействие на околната среда и по този начин гарантира дълговечността на изделието. Конструкцията се предлага в няколко стандартни цвята.Предният профил дава възможност за поставяне на подвижен (спускащ се) волан. Olivia е маркиза, която може да се задвижва само с мотор и към нея може да се прикрепи допълнително LED осветление.  Предварително комплектованата и регулирана маркиза лесно се монтира с помощта на конзоли за окачване на изделието.  Тази система може да се монтира както на стената, така и на тавана, а с частичното обръщане на касетата наклонът може да бъде регулиран от 10° до 45°.