Типове и модели Сенници

 

Маркизата тип Jasmina е опростен модел без носещ профил. Конструкцията е лакирана само в бял цвят, а срещу надценка - във всеки цвят по RAL. Този тип маркизи са подходящи най – вече за засенчване на балкони, тераси и др. Предимството на тези маркизи е олекотената конструкция и по-ниската им цена, но липсата на носещ профил ограничава възможностите за монтаж, който понякога е невъзможен. Могат да бъдат монтирани както на стената, така и на тавана, рамената винаги са разположени под плата, наклонът може лесно да бъде регулиран по време на монтажа от 20° до 75°.

Носещият елемент на маркизата Stela е четиристранен профил с размери 40х40 мм, с който е комплектовано изделието. Маркизата е напълно регулирана още в завода при нейното производство с цел максимално съкращаване на времето за монтаж. Stela е икономичната и най-оптимална версия на маркиза, отличаваща се с висока здравина и големи размери. Предлага се стандартно в бял цвят, а срещу надценка - във всеки цвят по RAL. Този тип маркизи е подходящ за засенчване на по-големи площи както в частната така и в обществената сфера. Този тип маркиза може да бъде монтиран както на стената, така и на тавана, шарнирните рамена винаги са разположени под плата, наклонът може лесно да бъде регулиран по време на монтажа от  5° до 45°.

Касетъчната маркиза Isabela се отличава с елегантната си кутия, която в прибрано положение съвършено предпазва плата и останалите части на конструкцията от неблагоприятното въздействие на околната среда и по този начин гарантира дълговечността на изделието. Монтирането на допълнителна релса върху предния профил дава възможност за поставяне на волана. Този тип маркиза e подходяща преди всичко за засенчване на луксозни места за сядане, тераси и др. под. Isabela, който предварително е комплектован  и регулиран лесно се монтира с помощта на конзоли за окачване на изделието. Тази система може да се монтира както на стената, така и на тавана, а с частичното обръщане на касетата наклонът може да бъде регулиран от 0° до 50°.