Хоризонтални алуминиеви щори

  Най-често използваните модели за вътрешен монтаж, проверени в годините и при най-разнообразни условия. Монтажът е възможен при почти всички видове прозорци. Управлението е елементарно – с шнур и пръчица. Еластичността и здравината на ламелите увеличават значително срока на безпроблемна експлоатация. Ширина на ламелите – 16 и 25мм /дебелина 0,21 мм/.
Tехническите характеристики на моделите тип SW са допълнени с възможността за монтаж между стъклата при двукатна и двойно слепена дървена дограма. Това значително облекчава обслужването на щорите Въртенето на ламелите се осъществява с гъвкав вал.

 

Управлението на щората е още по-елементарно тип „монокомандо” – задвижването е само с верижка, разположено челно в единия край на горната релса. Максималните размери на продуктите се увеличават. Ширина на ламелите – 16и 25 мм /дебелина 0,21 и 0,24 мм/.
 
Управление на щората „монокомандо” с изнесен в края на горната релса механизъм с кръгъл шнур. Ширина на ламелите 35 и 50 мм.
Управление на щората отново тип „монокомандо”, но този път с елегантна манивела, разположена челно на горната релса. Ширина на ламелите – 16,25, 35  и 50мм. При последните два стандарта вече се използва система 40х40 и всичко това значително увеличава максималните размери и прави възможен монтажа на щорите дори на витражи.