Типове и модели Хоризонтални дървени щори

Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 или 51х57 мм. Горната релса е скрита от дървена покриваща бленда с цвета на ламелите. Управлението се осъществява чрез шнурове или двигател 230V. Ширина на ламелите – 25 и 50 мм от американска липа,африканско дърво абачи или американско палмово дърво. Възможна употреба дори на по-големи остъкления.
Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 мм. Горната релса е скрита от дървена покриваща бленда с цвета на ламелите. Управлението се осъществява чрез шнур и пръчица. Ширина на ламелите – 25 или 27 мм от американска липа или американско палмово дърво. Най-масовият модел, употребява се главно при прозорци с малки до средни размери.
Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 мм. Горната релса е скрита от дървена покриваща бленда с цвета на ламелите, чиято форма и начин на закрепване дава възможност щората да бъде интегрирана между стъклодържателите на дограмата. Управлението е „монокомандо” и се осъществява чрез безконечна верижка. Ширина на ламелите – 25 мм. Най-лесният за управление модел, употребява се главно при прозорци с малки размери.

Системата на задвижване е разположена в стоманена релса 25х25 или 51х57 мм. Горната релса е скрита от бамбукова бленда с цвета на ламелите. Управлението се осъществява чрез шнур и пръчица или с електродвигател 220V. Ширина на ламелите – 25 или 50 мм. Бамбуковите щори имат някои интересни предимства пред дървените:

  • могат да се монтират в помещения с повишена влажност, дори в басейни
  • поради значително по-малката дебелина на бамбука пакетът на щората във вдигнато положение е почти два пъти по-малък от този при равна по размер във височина дървена щора
  • бамбукът не поема обикновените байцове, с които се третират стандартните дървени материали. Затова бамбуковите ламели се оцветяват по специален патентован начин, който включва и UV-защита при най-горния слой лак.
  • щори от този тип могат да се монтират безпроблемно и на мансардни прозорци