Сенници

Брой модели:
5
Начин на задвижване:
манивела; електродвигател 230V с бутон, дистанционни управления, сензори, таймери и т.н.
Цвят на конструкциите:
стандартно бял и индивидуално оцветяване по RAL - каталога

Сенници INFRESA

Предимства:

Възможни недостатъци:

Някои полезни съвети:

  • Не правете компромиси със сигурността на конструкциите, в някои ситуации те могат да се окажат твърде скъпи;

  • При монтаж на сенници с голяма площ на ветровити места допълнете задвижващите електродвигатели със системи с ветрови датчици и автоматично управление. И имайте предвид, че при появата на силен поривист вятър могат да настъпят проблеми, защото сенникът има нужда от определено време, за да се прибере безопасно положение;

  • При почистване не използвайте химически активни и избелващи препарати и не търкайте силно и с твърда четка плата – има опасност от нарушаване целостта на промазките;

Сенниците са външни слънцезащитни продукти с комплексно приложение както при открити площи с различен обем и предназначение, така и на помещения, изложени на продължително слънчево греене. Те са почти задължителен аксесоар към всяка сграда в градовете по Средиземноморието, но намират все по-широко приложение и в континентална Европа.

Сениците от програмата INFRESA са произведени с конструкциите и механизмите на чешките фирми ISOTRA и SERVICE CLIMAX и с текстилните материали на най-големите европейски производители – SATTLER и DIXON. Характерно за конструкциите е използването на некорозивни и устойчиви на влиянието на слънцето материали и сплави, максималната им сигурност при експлоатация, и голямата вариативност в моделите.

Текстилите са 100% високоякостни акрили с многобройни допълнителни елементи – повишена устойчивост на много високи и много ниски температури с реакция спрямо преохлаждането и презатоплянето на защитените площи; защитна промазка срещу UV-лъчите UV 801; специална промазка за отблъскване на водата и замърсяванията; противоплесенна защита.

Това са техническите характеристики само на материалите от базовия каталог. Екстрите продължават нагоре при специалните материали, между които и SCREEN, при които динамично се променя съотношението между трансмисията, абсорбцията и рефлексията им.

Групи:

Най-общо сениците от програмата INFRESA могат да се разделят на пет основни групи: 

- Сенници с шарнирни  /чупещи се/ рамена, движещи се с изнасяне напред под различен ъгъл. Тези продукти са подходящи за защита на тераси или лоджии и на разположените към тях помещения както и  външни непокрити пространства. Реагират безпроблемно на високото слънцестоене.

За по-ефективно противодействие на ниското слънцестоене са разработени модели с варио-механизъм на промяна на наклона, допълнително задвижване на увеличен по височината си завършващ волан,  последователно двускатно изнасяне на конструкцията.

Моделите се различават помежду си конструктивно – със или без допълнителен носещ профил; със или без касетка. Разлика има и в максималните им размери – максималното изнасяне напред достига до 400 см, а максималната площ – до 28 м². Допълнението тук е самоносещите се конструкции с възможност за разгъване на сенниците в две посоки.

- Външни вертикални прозоречни рула. Тези продукти се  използват основно за защита от слънцето на прозорци и цели остъклени фасади в частния и обществения сектор.

Особено актулни за слънцезащитата  на цели сгради с преобладаващо стъклена фасада са вертикалните сенници с матерали с мрежеста структура от класа на  SCREEN и SOLTIS. Действието им е многопосочно – вътрешните части на помещенията се предпазват от прякото слънчево греене като същевременно не се прекъсва контакта на техните обитатели с околната среда; топлоизолационните им характеристики достигат до 85%; мрежестата им структура не прекъсва притока на свеж въздух в помещенията.

Това на практика означава около 50% спестени разходи за климатизация на една сграда.

- Конструктивно моделите се различават по касетката, в която се навива платът – правоъгълна, заоблена или без касета; страничното водене на плата – релси или стоманени въжета; възможността движението по вертикала да бъде съчетано и с изнасяне напред на долната част на инсталацията.

Максимални размери на една конструкция – височина 400 см; площ - 18 м². При тези продукти е възможно задвижването на до 3 инсталации само с един двигател.

- Сенници с падащи рамена. Най-често се използват за защита от слънцето на по-малки балкони и лоджии заедно с прилежащите към тях помещения и особено на прозоречни отвори, разположени челно на фасадата. Конструкцията им е опростена и ефективна.

С успех се справят и с ниското, и с високото слънцестоене като същевременно не „затварят” помещенията и запазват визуалния контакт с околната среда.

- Сенници за зимни градини. Предназначението на тези продукти е съвсем конкретно – слънцезащита и топлоизолация на зимни градини и други подобни остъклени площи. При проектирането на подобни конструкции трябва да се има предвид, че ако не е предвидено поставянето на външна слънцезащита, експлоатационните им стойности спадат в пъти, включително до невъзможност за използване на помещението.

Много трудно, и само в някои ситуации, дори най-високотехнологичната слънцезащита може да се справи с вече преминалите през стъклото слънчеви лъчи. Тук конструкцията е една – касетка, в която се навива платът и уякчени водещи релси отстрани.

Платът се движи успоредно на контура на зимната градина, независимо от наклона на покрива, като могат да продължат по огънатите водещи релси своето движение и по вертикала. Задвижването е само с електродвигател.

Непрекъснатото опъване на плата е осигурено чрез газови амортисьори и реверсивно свързване на долната релса към двигателя. Максимална площ на една инсталация – 49 м².

- Самоносещи се слънцезащитни конструкции – перголи. Образно казано – това са продуктите от последния клас, само че без зимните градини отдолу. Перголите разполагат със собствена самоносеща се конструкция, изчислена на голяма устойчивост на атмосферните влияния и главно на вятъра.

Като допълнение може да бъде вграденото осветление и система за отводняване. Те перфектно защитават площта отдолу от слънце, дъжд и сняг.

Мобилността на плата обаче позволява в един момент да останете под открито небе. Особено подходящи за покриване на големи тераси и градински ресторанти.

Задвижването е само с електродвигател. Максимална площ на една инсталация – 84 м².

Брой модели: 5

Начин на задвижване: манивела; електродвигател 230V с бутон, дистанционни управления, сензори, таймери и т.н.

Цвят на конструкциите: стандартно бял и индивидуално оцветяване по RAL – каталога.

Цветове на текстила: 328

Галерия

Направи Запитване