Слънцезащита за покривни прозорци

Брой модели:
10
Начин на задвижване:
шнур или верижка; при определени продукти и параметри – двигатели 24V и 230V, дистанционни управления
Видове материали:
Около 200

Слънжезащита за покривни прозорци INFRESA

Външна слънцезащита:

Възможни недостатъци:

Някои полезни съвети:

  • При възможност изберете слънцезащитен продукт за външен монтаж;

  • Понякога покривните прозорци са на неудобна за нормално обслужване височина. Информирайте се за начините, по които щорите се управляват и поддържат;

От векове има стремеж в централните градски части подпокривните пространства да бъдат все повече усвоявани като ефективна част от жилищните пространства. Необходимостта от уплътняване и използване на помещенията ги превръща от обикновени „тавани“ в пълноценна част от градските жилища – най-често като спални помещения, но нерядко и като дневни, фитнес-зали, стаи за релакс, игри, домашно кино или библиотеки.

И докато на едно таванско помещение му отива са бъде тъмно и в сумрак, в новите мансардни етажи се появяват все повече и разнообразни видове остъкления – покривни прозорци, системи от окачени фасади и стъклени покриви. След като те бъдат инсталирани, не много време след това възниква и нуждата от поставянето на слънцезащита, която да регулира количеството топлина и светлина.

Още повече, че за разлика от конвенционалните дограми, прозорците, кото обикновено са монтирани по ската на покрива са огрявани по-дълго и по-агресивно от слънчевите лъчи, а и почти няма възможност да се разчита на естествената слънцезащита от растителност или околни сгради.

Предизвикателствата пред фирмите за щори е да успеят да приложат продукти, които да имат добра функционалност и да работят без проблеми, когато са под наклон или дори в хоризонтално положение.

От друга страна, по-дългото и по-интензивно слънчево огряванеозначава и засилване на парниковия ефект в помещенията с такива прозорци. За да решим тези въпроси най-често и първо ние препоръчваме на клиентите си.

Да се ориентират към поставяне на външна слънцезащита!

Предимствата ѝ са:

  • Спиране на директни слънчеви лъчи и елиминиране на парниковия ефект на помещения;

  • При използване на различни видове специални материи – осигуряване на дифузна естествена светлина в помещението;

  • Извеждане на слънцезащитата отвън, което освобождава от задължението за интериорно съчетаване на щорите в общия дизайн;

Когато външната слънцезащита е нежелана или неприложима може да бъдат монтирани различни видове вътрешни щори, които освен че понякога могат да бъдат изработени в нетрадиционни форми, но и обикновено са с по-ниска цена.

Употреба:

  • Най-често при жилищни помещения и еднофамилни къщи;

  • В обществени сгради с големи и нестандартни остъкления;

  • При решаване на специфични задачи в интериорния дизайн;

  • Зимни градини;

Брой модели: 10 

Начин на задвижване: шнур или верижка; при определени продукти и параметри – двигатели 24V и 230V, дистанционни управления.

Видове материали: Около 200.

Брой цветове: Над 300.

Галерия

Направи Запитване